« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŽESTICE

Koja je razlika između whiskeyja i scotcha?

U seriji “Momci s Madisona” akteri neprestano puše i piju žestice; naučite koja je razlika između whiskeyja i scotcha

(Shutterstock)
Više o

whiskey

,

scotch

,

žestice

,

Heather Greene

,

Glenfiddich

Heather Greene, brand menadžerica poznate marke Glenfiddich i jedna od rijetkih stručnjakinja za ženske whiskeyje za Metro World News objašnjava kako ispravno naručiti i ispijati elegantna alkoholna pića.

Wow, znači vi ste stvarno stručnjak za ženske whiskeyje?

Ljudi o whiskeyju najčešće razmišljaju u domeni starijih muškaraca, a mislim da se to mijenja i da se moramo obratiti mlađoj, ali i ženskoj publici. Zanimljivo mi je biti na ovoj poziciji kao žena, posao je pun iznenađenja.

Koja je razlika između whiskeyja i scotcha?

Scotch je whiskey. Pojam whiskey označava čitav niz pića, a uključuje scotch, bourbon, rye, kanadski whiskey, japanski whiskey,… . Kako je Škotska zapravo domovina whiskeyja onda ima i svoju kategoriju pa se tako whiskey iz Škotske naziva scotch.

Koje piće vi odabirete na šanku?

U posljednje vrijeme preferiram "Glenfiddich 12 Old Fashions” što je omiljeno piće Donalda Drapera. Nije preskup, a stvarno je dobar. Poslužuje se s ledom i ima lagani okus vanilije.

Koja je razlika između “single malt” i “blended” scotcha?

“Single malt” sadrži vodu, kvasac i ječam koji se zajedno destiliraju i kondenziraju. Nakon toga moraju odstajati najmanje 30 godina. Za razliku od “blended” scotcha, “single malt” se destilira samo jednom.

Piše: Tina Chadha/Metro SAD
11.03.2010. 07:42:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh