« Život
objavljeno prije 5 godina
STVARNO?

Koja je godina najopasnija za brak?

Za one praznovjerne ovo bi mogla biti još jedna potvrda da je broj 13 nesretan broj...

Kad je najčešće gotovo?
Kad je najčešće gotovo? (Arhiva)
Više o

razvod

,

13

,

godina braka

Razvod je sve češća pojava, čak i u tradicionalnim zemljama poput Irske, a kako je najveći zagovornik braka i dalje Crkva, ne čudi da ih zanimaju egzaktni podaci i nemilosrdne brojke. 

Prema istraživanju koje je provela Irska biskupska konferencija 13. godina braka najizazovnija je za supružnike. Za one praznovjerne ovo bi mogla biti još jedna potvrda da je broj 13 nesretan broj. 

"Ljudi ne srljaju u razvod. Riječ je o vrlo bolnom iskustvu za mnoge", poručio je u biskup Brendan Leahy uoči referenduma o liebralizaciji razvoda koji se imao održati u Irskoj.

Kaže, referendum je prilika da Irci pokažu koliko cijene brak te sugerira osnivanje državne agencije koja bi se bavila podupiranjem brakova koji su zapali u krizu, odnosno pomagala supružnicima da sačuvaju brak i zajedno prežive nedaće. 

Istraživanje koje je povodom ovog referenduma provela Crkva pokazalo je da se parovi najčešće razvode u 13. godini braka te da su srednje 40-te prosječna starost onih koji zatraže pomoć bračnog savjetnika. 

Irci su se na referendumu izjasnili za liberalizaciju razvoda. Njih 82,1 posto podržalo je pojednostavljivanje procesa razvoda. Dosad je zakon tražio da supružnici žive odvojeno četiri godine kako bi se mogli razvesti.

09.08.2019. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh