« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
NOVOSTI

Kôd aplikacije Camera otkriva značajke Pixel 6 mobitela

Pixel 6 će koristiti prednju selfie kameru od 12 MP, a na stražnjoj strani glavni senzor je Samsung GN1 od 50 MP

Kad Camera otkrije sve... ;)
Kad Camera otkrije sve... ;) (Arhiva)
Više o

mobiteli

,

Pixel 6

Nakon nekoliko mjeseci glasina i curenja informacija, Google će uskoro predstaviti Pixel 6 i Pixel 6 Pro pametne telefone opremljene prilagođenim Tensor čipovima. Iako su izgled i neke specifikacije kamere najavljeni, XDA-Developers ekipa je podijelila neke detalje o hardveru kamere.

Pixel 6 će koristiti prednju selfie kameru od 12 MP, a na stražnjoj strani glavni senzor je Samsung GN1 od 50 MP, dodatni od 12 MP s ultraširokokutnim objektivom. Pixel 6 Pro će dodati periskopski objektiv i senzor od 48 MP koji podržava 4X zum. Što se tiče funkcija, zahvaljujući prilagođenom čipu, novi Pixeli 6 moći će kombinirati prednosti softvera i hardvera za poboljšanje kvalitete slike.

Uz to su XDA-programeri otkrili i neke nove značajke u aplikaciji za kameru koje dosad nisu viđene na Pixel uređajima.

Slijede u nastavku:

● video funkcija: glavna kamera Pixela 6 podržava snimanje u 4K rezoluciji 60 fps, ali gornja granica ultraširokog/telefoto objektiva je 4K pri 30 kadrova u sekundi.

● načinu 4K / 60 fps maksimalni zum bit će ograničen na 7x, dok donji način podržava do 20x hibridno zumiranje i statičko snimanje.

● TPU ubrzanja prilagođenog tenzorskog čipa za jednostavno uklanjanje određenih objekata sa slike.

● zamagljivanja lica uz korištenje ultraširokokutnog objektiva za snimanje dodatnih kadrova subjekta s HDR okvirima glavne kamere te potom obradom detalja uz pomoć TPU -u

● zaključavanje scene: ranije se smatralo da je ova opcija povezana s kodom "naruto", ali možda i sa zaključavanjem automatskog izoštravanja (AE)/ekspozicije (AE). Za sada točna svrha još nije jasna.

● podrška za Bluetooth mikrofon

● zamućenje pokreta: dopušta korisnicima da dodaju "kreativne efekte zamućenja" fotografijama.

● dječji način rada: Kao automatska funkcija snimanja, može prepoznati i zabilježiti slatke trenutke dok se bebe i mala djeca igraju ili šeću.

Valja istaknuti da gore navedene funkcije ne moraju nužno biti uključene u konačnu maloprodajnu verziju hardvera Pixel 6. Za detalje posjetite XDA-Developers web stranicu.

Piše: Sanja Ledinek
28.09.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh