« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
JADRANKA KOSOR:

Koalicija nije u krizi zbog poljoprivrede

Prema mišljenju potpredsjednice Vlade do prosvjeda poljoprivrednika nije trebalo niti doći, ali i kako je 'najvažnije da je to iza nas'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

HDZ

,

HSS

,

Josip Friščić

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

poljoprivreda

,

Božidar Pankretić

,

prosvjed mljekara

,

koalicija HDZ HSS

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je opovrgnula nagađanja da su pregovori s poljoprivrednicima poljuljali koaliciju HDZ-a i HSS-a, ističući kako su ministar poljoprivrede Božidar Pankretić i predsjednik HSS-a Josip Friščić u svakom trenutku bili obaviješteni o tijeku pregovora.

"Koalicija definitivno nije u krizi, odnosi su izvrsni, prijateljski i partnerski, i naravno da smo svi odlučni obaviti poslove koje smo predvidjeli programom Vlade do kraja mandata", izjavila je Kosor i pojasnila kako ministar Pankretić nije bio na pregovorima s poljoprivrednicima jer tada morao biti s europskom povjerenicom za poljoprivredu.

"Sigurno da je poljoprivreda jedna od naših najvećih i najvažnijih uzdanica kad se govori o programu koji smo predvidjeli do kraja mandata. Ima li što logičnije nego da, kada dolazi povjerenica za poljoprivredu, ministar poljoprivrede bude s njom", rekla je potpredsjednica Vlade Kosor i dodala kako su ona i Damir Polančec pomogli zauzetom resornom ministru.

"Trebalo je završiti pregovore s poljoprivrednicima, koji su bili pred Ministarstvom i prijetili da će blokirati Zagreb. Mi smo taj posao obavili i moram reći da smo se nebrojeno puta taj dan konzultirali s ministrom poljoprivrede i s predsjednikom HSS-a", rekla je Kosor i dodala kako do 'traktorskog' prosvjeda nije trebalo niti doći jer to nije "dobar početak ikakvih pregovora", ali i kako je "najvažnije da je to iza nas".

Također je odbacila i tumačenja kako se HSS boji da će mu HDZ preoteti biračko tijelo i naglasila kako su odnosi između te dvije stranke izvrsni, te da je njihova suradnja 'prerasla u jedno istinsko pravo prijateljstvo

"Uistinu s našim koalicijskim partnerima iz HSS-a imamo izvrsne odnose. Mogu reći i za sebe da je to puno puta, pa evo i s ministrom poljoprivrede, preraslo u jedno istinsko pravo prijateljstvo, da su to ljudi na koje se uistinu možemo osloniti, kao i oni na nas, i mislim da nikakvih zapreka za nastavak našeg posla nema", istaknula je potpredsjednica Vlade.

Izvor: Hina

13.06.2009. 16:03:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh