« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
KNJIGE

Književni petak: 'Tradicija, baština i ideologija'

Publika, koja u dvoranu knjižnice ne može doći u većem broju zbog propisanih ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, od sada će tribinu moći pratiti i u prijenosu uživo putem facebook stranice Književnoga petka

Književni petak
Književni petak (Arhiva)
Više o

Književni petak

,

teme

Najstarija zagrebačka tribina 'Književni petak' prilagođava se izazovima u vrijeme epidemije pa će se tako 26. veljače prvi put, osim u Gradskoj knjižnici s ograničenim brojem posjetitelja, istovremeno pratiti i online, a tema tribine bit će 'Tradicija, baština i ideologija'.

Publika, koja u dvoranu knjižnice ne može doći u većem broju zbog propisanih ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, od sada će tribinu moći pratiti i u prijenosu uživo putem facebook stranice Književnoga petka, priopćila je u utorak voditeljica projekta "Književni petak" Ivana Fištrek.

Podsjetila je da su do sada cjelovite video snimke održanih tribina bile naknadno dostupne na YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba, istaknuvši kako će se već ovoga petka s početkom u 20 sati, prva ovogodišnja tribina "Tradicija, baština i ideologija" osim u knjižnici, istovremeno moći pratiti i u virtualnom okruženju.

I ove godine tribinu uređuje i vodi 'trojac' - Parežanin, Baković i Sunajko

Na tribini u petak bit će riječi o transformacijama shvaćanja kulturne baštine, književnosti i umjetnosti od devedesetih godina prošloga stoljeća naovamo te o primjerima proizvodnje znanja suprotstavljenog ideološkom konsenzusu, kao i o međunarodnim raspravama o dekolonizaciji i depatrijarhalizaciji kulture.
 
Urednik Lujo Parežanin, urednik i novinar na portalu Kulturpunkt.hr, na tu temu razgovarat će s članicom kustoskoga kolektiva BLOK Anom Kutlešom, piscem i kritičarom Dinkom Krehom i povjesničarkom umjetnosti Sanjom Horvatinčić.
 
Kako je navedeno, u 2021. "Književni petak" uređivat će i voditi trojac poznat iz prethodne sezone, a uz Luju Parežanina, to su Sanja Baković i Goran Sunajko.
 
A kako su u protekloj godini, zbog poznatih okolnosti, održane tek četiri tribine, voditeljica Ivana Fištrek najavila je kako u ovoj sezoni žele nadoknaditi izgubljeno te održati svih 12 zamišljenih tribina, koje će se od sada moći pratiti i uživo putem interneta.
 
Time pružamo mogućnost prisustvovanja tribini i udaljenim pratiteljima Književnoga petka, istaknula je Fištrek.
 
S obzirom na ograničeni broj posjetitelja u samoj Gradskoj knjižnici na Starčevićevu trgu 6, zainteresirani za dolazak na tribinu mogu se prijaviti na e-mail: knjizevni.petak@kgz.hr ili na telefon: 01/4572-084.
 
Sve novosti o tribini "Književni petak" mogu se pak pratiti na: http://www.kgz.hr , te facebooku i instagramu Književnoga petka. (Hina) 

23.02.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh