« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Knjiga - Preporuka

Knjiga tjedna - Tamara Jadrejčić: Zarobljenici rata
Knjiga tjedna - Tamara Jadrejčić: Zarobljenici rata
Više o

moderna vremena info

,

knjiga

,

Tamara Jadrejčić

,

Barbara Cleverly

,

Sandra Anne Taylor

,

Nenad Stipanić

,

Dougie Brimson

,

Stanislav Marijanović

,

Steve Berry

,

Wayne W. Dyer

,

Simcha Jacobovichi

,

Charles Pellegrino

,

Jules Bass

Moderna vremena Info za Metro Express preporučuju tjedno štivo 

Tamara Jadrejčić: 'Zarobljenici rata' 

Na samom je početku ove zbirke priča ‘Dječak koji se nije htio prati’, za koju je Tamara Jadrejčić 2001. godine dobila prvu nagradu na književnom natječaju Eks&Tra.

Potaknuta time, napisala ih je još šest, povezanih istim prostornim i vremenskim okvirom: ratom u Hrvatskoj devedesetih.  Strah je protagonist svih pripovjedaka Tamare Jadrejčić sabranih u ovoj zbirci, temeljenih uglavnom na istinskim likovima i događajima.

Od djeteta koje se boji da se otac neće vratiti s bojišnice, preko vojnika koji se boje, ali ne odustaju od pljačkanja civilne kuće, preko staraca koji se boje da će ostati bez novca sačuvanoga za crne dane…

Za sve njih, u njihovim kuhinjama, spavaonicama, kupaonicama, ili čak u zbiljskim proturatnim skloništima, nema nigdje dovoljno sigurna zaklona kamo ne prodiru rat i strah.

prevela Tatjana Peruško
Naklada OceanMore
89 str., meki uvez
100 kn 

Barbara Cleverly: ‘Pozlaćena oštrica’

Lily Coblenz mlada je američka pustolovka koja želi praznike ugodno provesti u tadašnjoj britanskoj koloniji, Indiji. Ali jedna tragedija koja se dogodila deset godina ranije i u kojoj je ubijen mladi škotski časnik svojim će sjenama njezin odmor pretvoriti u noćnu moru i niz tragičnih događaja koje će pamtiti čitav život… Treći ‘slučaj’ istražitelja Joea Sandilandsa kojeg u svojoj seriji romana opisuje britanska književnica, a po mnogima i nasljednica Agathe Christie, Barbara Cleverly. 

prevela Patricija Vodopija
Mozaik knjiga
69,00 kn

Sandra Anne Taylor: ‘Kvantni uspjeh: Zapanjujuća znanost bogatstva i sreće’

Što biste učinili kad biste doista mogli postići sve što želite? Većina ljudi vjeruje da se okolnosti njihovih života temelje na slučajnim događajima na koje ne možemo utjecati, kao što su položaj ili obiteljski prihod. Ali, ta zamisao pogrješno tumači stvarnost i čini nas potpuno nemoćnima. Istina je da svoja životna iskustva određujemo svojim odnosom prema zakonima koji upravljaju prirodom, a kvantnofizikalna teorija neodređenosti otkriva da živimo u stanju beskrajnih mogućnosti koje sami stvaramo.

prevela A. Mihaljević Barlović
Dvostruka duga
150,00 kn

Nenad Stipanić: ‘Odlično je baviti se kriminalom: Priče nezaštićenog svjedoka’

Zbirka priča Nenada Stipanića ‘provozati’ će vas krivinama hrvatskih 90-ih godina prošlog stoljeća i izručiti sretne - jer ste preživjeli i jer ste se pri tom još i smijali - i promijenjene u svakidašnjicu u kojoj ćete vidjeti repove i čuti eksplozije 90-ih. Stipanićev nezaštićeni pripovjedač pleše na rubu i tupom zubu zakona, bavi se kamatarenjem, reketarenjem, utjerama, ali ‘ne radi drogu i oružje’, u nuždi izigrava i detektiva i profesionalno zaštitari i još k tomu romantično voli svoju malu...

Algoritam
160 str., meki uvez
79,00 kn

Dougie Brimson: ‘Početni udarac’

Ako je vjerovati medijima i policiji, bitka protiv nogometnih huligana gotovo je dobivena. Broj uhićenih je smanjen, na terenima nema izgreda, a čak i rasisti koji su nekada trovali engleski nacionalni sport postaju davna uspomena. No, zbilja je drukčija. Nakon svoje knjige ‘Tajne nogometnog huliganizma’ Brimsom osebujnim i beskompromisnim stilom iznosi istinu na vidjelo i oslikava uznemirujuću sliku izazova s kojima će se suočiti ovaj sport ako se kultura mržnje, rasizma i nasilja ne obuzda.

preveo Dragan Koruga Celeber
224 str.
99,00 kn

Stanislav Marijanović: ‘Enciklopedija čudovišta’

Ova se knjiga, zaista, razlikuje od svih dosada napisanih. Naime, nju nije pisalo ljudsko biće, već jedno pravo živo čudovište. A čudovišta nisu proizvod ljudskog mozga. To su stvarna, razumna bića koja žive na našem ugroženom, jedinom planetu. Ilustrator i književnik Stanislav Marjanović kroz deset poglavlja najprije opisuje mitsko i povijesno porijeklo čudovišta prepuštajući se izazovu ludističkoga u prostorima naracije u kojoj se miješaju simboli i svakodnevlje, činjenice i mašta, čudno i čudesno.

Sipar
200 str., tvrdi uvez
270,00 kn

Steve Berry: ‘Treća tajna’

Fatima, Portugal, 1917. godina: Bogorodica se pojavljuje pred troje djece i povjerava im tri tajne. Svijet ubrzo saznaje prve dvije, ali o sadržaju treće nište se nije znalo sve do 2000. godine. Prošlo je gotovo cijelo stoljeće otkako je troje djece dobilo tajnu poruku s Neba. Sada ta tajna prijeti da uništi život trojici muškaraca - jedan nema hrabrosti da kaže istinu, drugi je spreman na sve samo da se tajna ne sazna, pa će cijeli teret istine i povjerenja pasti na trećega.

prevela Kristijan Jovanović
V.B.Z.
331 str.
150,00 kn

Wayne W. Dyer: ‘Promijenite misli - promijenite život: Živjeti mudrost Taoa’

Manje od 100 kratkih odlomaka ‘Tao Te Ching’, opisuje način života koji je uravnotežen, moralan i duhovan i koji vrijedi za sve aspekte života na Zemlji. Autor više svjetskih bestselera s područja samorazvoja, dr. Wayne W. Dyer, osvrnuo se u ovoj izvanrednoj knjizi na stotine prijevoda Tao Te Chinga te napisao 81 upečatljiv esej o tome kako primjeniti drevnu Lao-tzuovu mudrost na današnji suvremeni svijet. Svako poglavlje je zamišljeno s ciljem da se Tao, ili ‘Veliki put’ danas doista i živi.

prevela Iva Ušćumlić Gretić
TELEdisk
431 str.
160,00 kn

Simcha Jacobovichi i Charles Pellegrino: ‘Isusova obiteljska grobnica: Otkriće, istraživanje i dokazi koji bi mogli promijeniti povijest’

Nakon što je buldožer slučajno oštetio grobnicu tijekom gradnje stambene zgrade u predgrađu Jeruzalema 1980. godine, arheolozi izraelske Direkcije za starine odmah su bili po zvani na poprište događaja. U grobnici su otkrili deset kosturnica - kovčega od vapnenca iz prvog stoljeća kršćanske ere. Na šest njih ugledali su natpise, uključujući one o Isusu, sinu Josipovom, Judi, sinu Isusovom i dvjema Marijama… Priča o možda najvećem arheološkom nalazu svih vremena.

preveo Goran Vujasinović Barka
255 str.
198,00 kn

Jules Bass: ‘Zmaj Biljoljub’

Za sve male ljubitelje povrća stiže knjiga o prvom - ali možda ne i jedinom? - zmaju biljojedu. Strašni zmajski poglavar u Ilijanskoj šumi, Mesoslav sa svojim krvožednim drugovima zastrašuje dvorac povremeno krckajući fine princeze i hrustave vitezove. Konačno izbije rat između zmajeva i ljudi, ali jedan zmaj usudio se biti drugačiji i pod cijenu svojeg života obraniti svoja uvjerenja. Sretnim spletom okolnosti, ne samo što je preživio nego je uspio i pomiriti zmajeve i ljude i donijeti mir u Ilijansku šumu.

prevela Nataša Ozmec
Planetopija
32 str., meki uvez
65,00 kn

Piše: Piše: Nenad Bartolčić, Moderna vremena info
11.07.2008. 12:19:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh