« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
24. 2. 2009.

Knjiga dana: Scott Cooper: Braniti se riječima

Kako poučiti djecu umijeću verbalne samoobrane

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

knjiga dana

,

bullying

,

nasilje među djecom

,

rješavanje sukoba među djecom

,

verbalne vještine za djecu

,

kako se braniti riječima

Kritiziranje, zadirkivanje, ismijavanje, prisiljavanje i sukobi neizbježan su dio života svakoga djeteta. Ova knjiga pomoći će vam da svoju djecu naoružate verbalnim vještinama suprotstavljanja uvredljivim riječima drugih ljudi - a katkad i da prestanu vrijeđati sami sebe, a pomoći ćete im i da budu ljubazna i razgovorljiva.

Sustav predstavljen u ovoj knjizi temelji se na mnogim općim načelima koja se koriste u treningu asertivnosti kod odraslih: samoizražavanje, razotkrivanje, odvraćanje, verbalno ponavljanje i vještine razrješavanja problema/sukoba. Te korisne tehnike za odrasle u ovom su sustavu toliko jednostavne da ih mogu razumjeti djeca.

Knjiga je podijeljena na sedam kategorija, odnosno sedam poglavlja a svako je poglavlje nosi naziv drukčije ptice ovisno o verbalnim vještinama koje ga najbolje predstavljaju. Ona također obuhvaća elemente kognitivne terapije i programe sveobuhvatne svjesnosti, presudne u razvoju unutarnje asertivnosti i dobrobiti.

Svako poglavlje nudi mnogo primjera i prijedloga mogućih razgovora s djecom te maštovite i jednostavne vježbe koje u djece jačaju samopouzdanje pa mogu nastupati asertivnije, ali još uvijek blago i učinkovito.

Prevela Ilona Posokhova

Izdavač: Ostvarenje

Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
24.02.2009. 11:28:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh