« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
3. 1. 2012.

Knjiga dana - Pamela Haag: Brak strogo povjerljivo

Postromantično doba žena koje neumorno rade, djece koja žive kao kraljevske ličnosti i seksualno prikraćenih muževa.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

brak

,

knjiga dana

,

Pamela Haag

Knjiga koja otkriva tajne bračnog odnosa i propituje uvriježene predrasude, stavove i zablude o braku. Bračni vremeplov Pamele Haag pruža široko viđenje braka i bračnih odnosa od 19. stoljeća naovamo.

Združivši stručna znanja, vlastito iskustvo i brojne ispovijesti prijatelja s britkim, ali i podržavajućim komentarima svojeg supruga autorica otkriva: Jesmo li uvjetovani određenim okolnostima ili imamo mogućnost izbora? Jesu li naši stavovi o braku oblikovani obiteljskim nasljeđem, duhom vremena ili imamo privatnu ljestvicu romantičnih kriterija koje zadajemo i ispunjavamo? Jesu li nam važniji strast i uzbuđenje ili pak sigurnost „mirne bračne luke"? Facebook i Google umjesto odlaska u kino ili šetnju? Svinganje, poliamorija i otvoreni brak umjesto „zajedno dok nas smrt ne rastavi"? Koje su to slatke tajne i čarobne točke u kojima se miješaju strast, ljubav, uzbuđenje, obveze, navike, ljutnja, ushićenje - gdje su točke u kojima najintenzivnije pulsira svakodnevni život?

"Moj je prvi cilj u ovoj knjizi izraziti... želju, opisati melankolični brak s malom mjerom sukoba i pokazati milijunima nas u podvojenim brakovima da nismo sami. Želim pružiti utješne trenutke prepoznavanja samoga sebe i zadovoljiti radoznalost o tajnom životu tih brakova tako što ću vas uvesti u njih.

Cilj mi je podignuti zavjesu i načiniti kolektivan portret tih brakova - kako se nađemo u njima, koje nas odluke odvedu u dosadu."

Pamela Haag

 

Prevela Aleksandra Barlović

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire portal "Moderna vremena Info"
04.01.2012. 13:47:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh