« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
17. 9. 2009.

Knjiga dana - Oleg Maštruko: Točka čovjek

Nove crtice iz rovova digitalne revolucije

Više o

knjiga dana

,

Oleg Maštruko

,

Točka čovjek Bug

Zbirka kolumni kolumniste Buga i Mreže - Olega Maštruka, jednog od najaktivnijih promatrača, komentatora, novinara, urednika i publicista na hrvatskoj informatičkoj sceni. Olegovi članci čitani su i od računalnih fanatika i od običnih korisnika te su čest motiv ljutitih ili odobravajućih pisama čitatelja u njegovoj matičnoj redakciji.

Oleg Maštruko napisao je nekoliko knjiga s računalnom tematikom, i hrpetinu (više od 1.200) članaka, od kojih nisu svi o kompjuterima, za Bug, naš najtiražniji informatički časopis, Mrežu, te niz drugih izdanja s kojima je surađivao - Banku, Playboy, Globus, Hrvatski vojnik...  U sada već dosta davna vremena održavao je desetak više ili manje uspješnih hrvatskih i međunarodnih webova, uključujući i Bug On Line u njegovih prvih pet godina, te u kratkom periodu redizajna krajem devedesetih i web Vlade RH. Radi kao izvršni urednik Mreže i urednik u časopisu Bug.

Ova knjiga je zbirka kolumni objavljenih u zadnjih pet godina uglavnom u Bugu i Mreži, uz nekoliko kolumni iz drugih medija. Svojevrstan je nastavak na autorovu prvu zbirku kolumni: "Zameo ih Internet, crtice iz rovova digitalne revolucije", objavljene 2003.

Izdavač: Bug

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
17.09.2009. 03:09:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh