« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
14. 9. 2009.

Knjiga dana - Jadranka Boban Pejić: Prirodno i slatko

Cjeloviti deserti bez šećera

Više o

Jadranka Boban Pejić

,

knjiga dana

,

Prirodno i slatko

Nadahnuto knjigom "Prirodni deserti" koja je objavljena prije 20 godina ovo potpuno novo izdanje s novim receptima i novim fotografijama razveselit će sve poklonike zdravih slastica. Mnoštvo recepata, ali i savjeta i "malih tajni", od najjednostavnijih recepata gotovih u tren oka, do raskošnih delicija za posebne prilike. Poseban dodatak knjizi su preporuke za godišnja doba te označeni recepti bez glutena.

"Otkad znam za sebe volim slatko! Tako je i danas: najviše uživam u dobrom kolaču, kremi, pudingu ili nekoj drugoj slastici. No još pri prvim susretima s makrobiotikom i ispitivanju različitih namirnica shvatila sam koliko je često konzumiranje slastica s bijelim šećerom i drugim rafiniranim sastojcima loše za zdravlje. lako sam i sama velik ljubitelj slatkiša, uvidjela sam da su promjene raspoloženja, nagle oscilacije energije, problemi s kožom i sl. velikim dijelom povezani s konzumiranjem bijelog šećera i drugih rafiniranih namirnica.

Od proljeća 1989. kada je objavljena knjiga 'Prirodni deserti' do danas svako je izdanje (kasnije pod nazivom 'Prirodno i slatko') donosilo određene promjene, unapređenja i neke nove sastojke. U ovo posljednje izdanje, koje držite u rukama, odlučila sam uvrstiti samo manji dio 'starih' recepata - onih, po mom mišljenju, najboljih, ali isto tako predstaviti većinu novih, dosad neobjavljenih recepata koji su, opet prema mom mišljenju, moji najbolji recepti. Vjerujem da ovakva obljetnica to i zaslužuje."

Jadranka Boban Pejić

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
14.09.2009. 11:48:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh