« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
7. 9. 2009.

Knjiga dana - Hunter S. Thompson: Hell's angels

Brutalna istina o Anđelima pakla

Više o

knjiga dana

,

anđeli pakla

Mitska slika o Hell's Angelsima kao modernim jahačima na čeličnim konjima, slobodarskim kraljevima ceste u stalnoj, "od zore do sumraka", potrazi za akcijom, ali i zastrašujućim čudacima, nasilnicima, cugerima i silovateljima, poznata je čitateljima bilo kojih američkih novina.

Njihov krvlju, alkoholom i spermom obilježen imidž je isto tako, dobrim dijelom i zbog ove knjige, postao poznat i čitateljima širom svijeta, jer je legendarni Hunter S. Thompson, beskompromisni američki novinar i pisac, ovdje iznio brutalnu istinu o Anđelima pakla, bez osude i kritike bilo koga, ali i bez uvijanja i dodvoravanja bilo kome!

Ova hiperrealistična slika ozloglašenog svijeta prokletih kojemu se većina ne bi usudila ni približiti neobična je mješavina nepristrane reportaže, pomne analize, insiderskih detalja i živopisnih priča, a rezultat je Thompsonova sumanuto hrabrog istraživanja i gotovo dvogodišnjeg življenja s bučnim i nasilnim motoristima-odmetnicima. Ako je i postojao još netko dovoljno sposoban da napiše "prvi zdravorazumski pristup fenomenu motorističkih bandi", očigledno nije poput Thompsona bio i dovoljno lud za jedan takav naizgled nemoguć i potencijalno iznimno opasan zadatak.

Preveo Denis Peričić

Izdavač: Šareni dućan

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
07.09.2009. 11:40:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh