« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
14. 1. 2009.

Knjiga dana: Atlas bolesti i štetnika na drveću i grmlju

Predstavljamo knjigu autora Heinza Butina, Franza Nienhausa i Bernda Boehmera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MV Info)
Više o

knjiga dana

,

Heinz Butin

,

Franz Nienhaus

,

Bernd Boehmer

,

Atlas bolesti i štetnika na drveću i grmlju

Još malo i snijeg će se povući, i snježni pejzaž zamijeniti će slike proljetnog zelenila urešenog šarenilom prvih vjesnika proljeća. A to neophodno zelenilo koje ukrašava naš okoliš i čini nam život ugodnijim i zdravijim podložno je sve više raznoraznim bolestima i štetnicima.

Odnjegovati višegodišnje ukrasno stablo ili raskošne grmove nije baš lako te ne smijemo dozvoliti da ih naprasno izgubimo budući da mnoge nepoželjne pojave ugrožavaju drveće i grmlje te neizravno nas same, a mi, nažalost, o tome za sada neznamo dovoljno.

Zbog svega toga javlja se potreba za dodatnom edukacijom o ovoj problematici, stoga će svim ljubiteljima prirode, učenicima, studentima, a naročito zaduženima za zaštitu prirode i okoliša, nužno zatrebati ovaj priručnik koji omogućuje i pojednostavljuje prepoznavanje i razlikovanje šteta od raznovrsnih uzročnika na čak 59 vrsta drveća i grmlja, i to na osnovi jednostavnih, izvana vidljivih obilježja. U njemu su također navedene i mogućnosti otklanjanja i suzbijanja nepoželjnih pojava.

Knjiga sadrži 520 detaljnih fotografija u boji te stručne opise koje su pripremili, prevodili, recenzirali i lektorirali dokazani stručnjaci i znanstvenici.

Izdavač: ITD Gaudeamus

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
16.09.2009. 22:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh