« Knjiga
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
16. 2. 2010.

Knjiga dana - Harville Hendrix: Kako naći i zadržati ljubav

Vodič za samce

Više o

ljubav

,

knjiga dana

,

Harville Hendrix

Nije vaša pogreška to što još niste našli trajnu ljubav, ali vaša je odgovornost da učinite sve što je potrebno da je pronađete. Ako ste se više puta sretali s problemima u vezama, to nije nešto zbog čega biste se trebali osjećati loše; to treba razumjeti i glede toga valja učiniti nešto konstruktivno.

Rješenja vaših problema nisu "tamo negdje" zajedno s pravim stanom, autom ili haljinom, već u vašem prepoznavanju vaše slobode i snage da se razvijate, u namjeri da načinite promjene, da preuzmete odgovornost za ono što se događa u vašem životu - ukratko, da poduzmete put prema vlastitoj zrelosti.

Ako ste ozbiljni u svojoj težnji da imate ispunjavajuću i trajnu ljubavnu vezu, morate biti ozbiljni glede svog samaštva. Postoje četiri osnovne stvari koje morate učiniti da se pripremite prije no što sretnete svog partnera i ukrcate se na put prema braku:

1)      učenje o vezama;

2)      učenje o sebi;

3)      svladavanje vještina potrebnih u vezama i

4)      činjenje svega što možete da promijenite ponašanja i obrambene mehanizme koji vam onemogućavaju zadržavanje ljubavi koju ste našli.

Bez obzira na vaša dosadašnja iskustva i razočaranja koja ste doživjeli, kao samac ste u idealnom položaju da naučite što treba znati i činiti.

 

Izdavač: Mozaik knjiga

Prevela Željka Škrinjar

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
16.02.2010. 10:45:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh