« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
9. 1. 2010.

Knjiga dana - Dragan Grbić: Teatar u pjatu

Tradicionalna dalmatinska kuharica na suvremen način.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

gastronomija

,

knjiga dana

,

Dragan Grbić

,

dalmatinska kuharica

Prva knjiga-kuharica mladog i ambicioznog chefa Dragana Grbića. Ilustrirana je autorovim živopisnim fotografijama koje prate više od stotinu maštovitih recepata tradicionalne, klasične dalmatinske kuhinje - ali sa suvremenom notom.

Za svoja jela Grbić crpi nadahnuće iz obilja namirnica kojima je okružen cijeli život, a zahvaljujući toj činjenici njegov kulinarski stil počiva upravo na autohtonim namirnicama iz biljnog i životinjskog svijeta koje se mogu ubrati i uzgojiti na našim otocima i u priobalju, uloviti u moru ili nabaviti na mjesnim tržnicama. Recepte prate zabavne povijesne crtice o hrani, a neka jela autor je nazvao po važnim osobama koje su obilježile povijest Dalmacije.

"U svojoj knjizi 'Teatar u pjatu', Dragan Grbić slijedi osobni poriv ali i opću želju za otkrićima. U ovoj njegovoj intimnoj kulinarskoj ispovijedi te se odrednice prepliću s autorovim životom, koji se usporedno s pričom o namirnicama, hrani te konačno o njezinoj pripremi, ne odvaja od autorovog unutarnjeg i vanjskog životopisa, od njegovog djetinjstva, zavirivanja u teće svojih baka i majke, branja divljeg bilja kojemu se danas gotovo zameo svaki trag ili namirnica kojima prijeti gastronomski zaborav".

( Veljko Barbieri )

 

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
09.01.2011. 15:54:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh