« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
16. 4. 2009.

Knjiga dana - Dennis Genpo Merzel: Veliki Um, Veliko Srce

O dubokom i djelotvornom putu buđenja ili uviđanja čovjekove istinske prirode.

"Veliki Um" (Big MindTM) je metoda osmišljena nakon trideset godina Zen prakse i trideset godina zapadne terapijske prakse. Metodu je osmislio Zen majstor Denis Genpo Merzel Roshi kombinirajući zapadnjačku psihologiju - terapijsku metodu Dijaloga glasova (koja omogućuje ljudima da izađu iz ograničavajućih koncepata koje imaju o sebi te ih osvješćuje o mnogim pod-nivoima ličnosti) i istočnjačku tradiciju Zena - filozofiju realizacije sopstva.

Osim istraživanja više-manje poznatih pod-glasova kao što su strah i ljutnja, autor i učitelj zena Dennis Genpo Merzel koristi se ovom tehnikom kako bi pomogao ljudima da se povežu s uvijek prisutnom "Veliki Um/Veliko Srce" sviješću - s čistom, "samo budi" sviješću i bezuvjetnim suosjećanjem koje smo svi u stanju iskusiti.

Knjiga "Veliki Um, veliko Srce" predstavlja originalan i pristupačan način otkrivanja samih sebe i ostvarivanja osobne slobode. Od 1999. godine, kroz proces «Velikog Uma» (Big MindTM) je prošlo više tisuća ljudi na seminarima diljem SAD-a.

 

Genpo Roshi (Dennis Genpo Merzel) rođen je u Brooklynu, u New Yorku. Diplomirao je na Sveučilištu Južne Kalifornije. Godine 1980. postao je drugi nasljednik Dharme Maezumija Roshija. Kada je 1982. osnovao međunarodnu grupu i nazvao je Kanzeon Sangha (kanzeon-suosjećanje), počeo je po Europi poučavati zen. Sjedište grupe danas se nalazi u Salt Lake Cityju u državi Utah, a podružnice ima u Francuskoj, Poljskoj, Belgiji, Njemačkoj, Engleskoj, Malti i Nizozemskoj.

 

Prevela Martina Rožić

Izdavač: Naklada Antares

Izvor: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
16.04.2009. 12:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh