« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
16. 1. 2009.

Knjiga dana: Deepak Chopra: Moć, sloboda i milost: Življenje iz izvora trajne sreće

Kliknite na sliku i povećajte je
Kliknite na sliku i povećajte je
Više o

knjiga dana

,

Deepak Chopra

,

Tko sam ja

,

knjige o samoostvarenju

Chopra definira radost kao unutarnje stanje svijesti koje određuje kako opažamo i doživljavamo svijet. Unutarnji izvor radosti - naša povezanost sa Stvoriteljem, naš izvor, naše unutarnje jastvo - je uzrok, a sreća je njegova posljedica. Ako smo izgubili vezu sa svojim unutarnjim izvorom radosti, smatra Chopra, ako naša sreća uvijek proizlazi iz vanjskih okolnosti, tada smo prepušteni na milost i nemilost svakom neznancu kojega sretnemo... a takva sreća uvijek izmiče.

Oslanjajući se na staru filozofiju Vedante i na saznanja suvremene znanosti, Deepak Chopra u svojoj knjizi razmatra misterij našega postojanja te njegovo značenje u vječnoj potrazi za srećom, odgovarajući na naizgled «potrošena» pitanja: Tko sam ja? Odakle potječem? Koji je smisao mog života? Kamo ću nakon smrti? ... pomaže nam shvatiti i iskusiti našu istinsku prirodu, koja je polje čiste svijesti.

Sreća i tuga su različita lica beskonačne svijesti i oba su prolazna. Da biste postigli trajnu sreću, piše Chopra, potrebno je prekoračiti misli i iskusiti unutarnji mir, no naš stav ne mora nužno biti pozitivan. Ne moramo odbaciti tugu i postati sretni, potrebno je poći onkraj svijeta dvojnosti, u polje čistoga potencijala, te živjeti iz izvora.

Prevela Aleksandra Mihaljević Barlović

Izdavač: Dvostruka duga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
16.01.2009. 11:10:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh