« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
6. 1. 2011.

Knjiga dana - David Benioff: Grad lopova

Ratni roman koji kroz divlju avanturu o odrastanju dvojice glavnih junaka na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

2. svjetski rat

,

ratni roman

,

David Benioff

David Benioff široj je publici poznat kao renomirani filmski scenarist. Njegova prva uspješnica, "The 25th Hour", pretvorena je u popularan film, nakon čega su uslijedili daljnji uspjesi ispisani scenarijem za megaspektakl "Troju" i "Wolverine" te adaptacijom "Goniča zmajeva" za filmsko platno.

"Grad lopova" ratni je roman koji kroz divlju avanturu o odrastanju dvojice glavnih junaka na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos. Radnja započinje jedne od najhladnijih zima u povijesti Rusije tijekom drugoga svjetskog rata, u izgladnjelom gradu pod opsadom, a dvojica zatvorenika bivaju bačeni  zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.

Benioff je uspio svojom toplom i produhovljenom proznom pričom objediniti svijet književnosti sa povijesnim činjenicama i društvenim prilikama za vrijeme opsade Lenjingrada tijekom drugoga svjetskog rata.

 

Prevela Iva Šrot

Izdavač: Znanje

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
06.01.2011. 12:02:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh