« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
19. 10. 2009.

Knjiga dana - Daniel Gilbert: Mit o sreći

Kako prepoznati sreću i zašto nam to ne polazi za rukom

Više o

sreća

,

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Daniel Gilbert

,

Mit o sreći

Kako objašnjava Daniel Gilbert, psiholog sa Sveučilišta Harvard, kad ljudi pokušaju zamisliti što im budućnost donosi, čine neke temeljne pogreške. Većina nas provede život usmjeravajući se prema najboljoj od svih mogućih budućnosti, a onda otkrijemo da sutrašnjica rijetko ispadne onako kako smo se nadali. Baš kao što se sjećanje nama poigrava kad se osvrćemo u prošlost, tako se naša mašta nama poigrava kad pokušavamo gledati unaprijed.

Koristeći se rezultatima mnogobrojnih istraživanja, citatima iz mnogih stručnih članaka i eseja, svojim neponovljivim i šarmantnim stilom pisanja, autor će nas uvjeriti i dokazati nam kako sreća nipošto nije ono što mislimo. Uzevši to u obzir, ne iznenađuje kako je ova knjiga 2007. godine osvojila nagradu britanskog Kraljevskog društva za najbolju znanstvenu knjigu (bivšu nagradu Aventis) i kako je brzo postala bestselerom i jednim od najvećih publicističkih hitova te godine.

"Mit o sreći" opisuje ono što znanost ima za reći o jedinstveno ljudskoj sposobnosti predviđanja budućnosti i koliko je vjerojatno da ćemo u njoj uživati jednom kad tamo stignemo.

 

Prevela Rujana Pavlic

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

 

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
20.10.2009. 01:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh