« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
25. 12. 2009.

Knjiga dana - Charles Dickens : Božična priča

Roman o Božiću u stripu

Više o

moderna vremena info

,

Charles Dickens

,

knjiga dana

,

Božićna priča

Dickensova prva "božična knjiga", najomiljenija i najčitanija od svih njegovih knjiga, započela je svoj život kao sjeme posijano u Dickensovom umu, tijekom njegovih putovanja kroz Englesku, gdje je vidio djecu koja rade u strašnim uvjetima. Njegovo uvjerenje da je obrazovanje spas od kriminala i siromaštva, zajedno s prizorima iz dobrotvorne škole Field Lane kojima je svjedočio, utjecale su da Dickens postane šampion siromašnih.

Kako je ideja za priču poprimala oblik i pisanje zaozbiljno započelo, Dickens se našao posve obuzet knjigom. Kasnije je napisao da je on kako se priča odmotavala "plakao, smijao se, i opet plakao" i da je "razmišljajući o tome šetao mračnim ulicama Londona, petnaest do dvadeset milja, mnogih noći kad su svi trezveni ljudi već davno otišli u krevet".

Trebalo je samo šest tjedana da "Božična priča" bude završena i da knjiga bude objavljena 17. prosinca 1843. Postigla je nenadmašan uspjeh, s preko pet tisuća prodanih primjeraka do Badnje večeri.

U ovom stripu u boji, s raskošnim crtežima, autentičnim kostimima i likovima, čitatelji svih generacija mogu iznova uživati u magičnoj privlačnosti klasične priče.

 

Prevela Draženka Linarić

Izdavač: Znanje

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
25.12.2009. 11:14:33
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dejan
    09.12.2010. 18:26
    kako da narucim ovu knjigu???? pomoziteeeeeeeee
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh