« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
7. 1. 2011.

Knjiga dana - Branislav Oblučar: Pucketanja

Rukopis je ovo hodanja i gledanja, gdje se početni impuls pronalazi u naizgled bezazlenom događaju (kupnja knjige, šetnja po predgrađu, dobivena pošta).

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

mikro eseji

,

Branislav Oblučar

Odustajanje Branislava Oblučara događa se u "Pucketanjima" u ime pisanja tekstova, mikro-eseja, kojima putanja reda teksta ide od početka do kraja da bi se zaokružila misao, poentiralo i domislilo čudo jednostavnoga svijeta. Rukopis je to hodanja i gledanja, gdje se početni impuls pronalazi u naizgled bezazlenom događaju (kupnja knjige, šetnja po predgrađu, dobivena pošta). Priča i misao razvijaju se i nadograđuju na iskustva čitanja tekstova drugih, ali to uključivanje na margini ili preko nje samo je obogatilo njegovu strukturu, premrežilo tekst i njegova palimpsestna struktura izaziva ushit i radost čitanja.

Stanovita dnevnička forma daje na aktualnosti, kao što niz referenci na druge autore i njihova pisma i iskustva upućuju da srećemo i da čitamo autora itekako upućena u ono što ga okružuje i što je njegov stvarni prostor propitivanja: čitanje i pisanje.

Miroslav Mićanović

 

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
07.01.2011. 12:16:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh