« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
9. 11. 2010.

Knjiga dana - Ben Goldacre: Loša znanost

Ironična kritika šarlatana, pseudoznanosti i širitelja panike putem medija.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

znanost

,

knjiga dana

,

Ben Goldacre

Ben Goldacre (1974.) britanski je liječnik i višestruko nagrađivani autor članaka i emisija iz područja znanosti, specijaliziran za razotkrivanje mutnih znanstvenih tvrdnji koje iznose novinari, nerazumljiva vladina izvješća, farmaceutske korporacije, uredi za odnose s javnošću i prevaranti. Od 2003. piše za list Guardian subotnju kolumnu „Loša znanost", iz koje je nastala i ova knjiga (2008.), bezrezervno osvojivši top-ljestvice najprodavanijih publicističkih izdanja.

Svojim je člancima stekao prestižne britanske nagrade, među njima dvaput nagradu Britanskih autora s područja znanosti, nagradu Kraljevskog statističkog društva za Statističku izvrsnost u novinarstvu, nagradu HealthWatcha, kao i dva počasna doktorata.

Ironičnom kritikom šarlatana, pseudoznanosti i širitelja panike putem medija, osim slave, stekao je i mnoge neprijatelje među onima koji nas unatoč svojoj nekompetentnosti uče medicini i čak je prakticiraju, te drugima koji su se osjetili prozvanima. Stoga se Goldacre često nađe i na sudu, ali ne odustaje.

 

Preveo Marko Kovačić

Izdavač: Naklada OceanMore

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
09.11.2010. 14:09:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh