« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
NAJTOPLIJI DAN SRPNJA

Knin, Županja, Nova Gradiška i Osijek tope se na 36 stupnjeva

Meteorolozi za petak predviđaju vrijeme i temperature slične današnjima, a osvježenje stiže s oblacima u subotu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

vrućina

,

vremenska prognoza

,

DHMZ

,

osvježenje

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda danas u 14 sati u Kninu, Gradištu kod Županje, Goricama kod Nove Gradiške te kod aerodroma Osijek izmjereno je 36 stupnjeva. U Sisku i Slavonskom Brodu izmjerena su 35 stupnja. Temperature mora također su visoke pa je tako u osam sati ujutro izmjereno 25 stupnjeva u Malinskoj, Puli i Rovinju, a 24 u Šibeniku, Splitu, Komiži i na Hvaru.

Do kraja četvrtka bit će sunčano i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 34 i 39, a na Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici od 30 do 34 stupnja. Puhat će povremeno umjeren, a u gorju, sjeverozapadnim i sjevernim krajevima mjestimice jak jugozapadnjak. Na Jadranu se očekuje jačanje juga, pa će na otvorenom moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana biti umjereno i jako.

U petak će temperature zraka biti slične današnjima, većinom od 34 do 37 stupnjeva, dok će tek ponegdje doseći 40 stupnjeva Celzijusa, doznaje se u DHMZ-u. Sutra se također očekuje i manje vjetrovito, ali zato sparnije vrijeme. U idućih sedam dana u Hrvatskoj se srećom ne očekuju tako visoke temperature.

Subota bi prema predviđanjima trebala donijeti osvježenje u obliku prolazne naoblake koja bi temperature trebala spustiti za desetak stupnjeva. Upozoravaju se turisti da bi sredinom dana mogla zapuhati bura koja može postati i olujna te treba biti oprezan kod izlaska na more.

Izvor: Hina

23.07.2009. 17:12:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh