« Život
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Ključan sastojak dobrog braka

Kad bi muškarci znali što je ključan sastojak bračne sreće, možda bi se ipak malo više trudili poraditi na tome...

Usrećite dragu i riješii ste hrpu mogućih problema
Usrećite dragu i riješii ste hrpu mogućih problema (Shutterstock)
Više o

sreća

,

žena

,

dobar brak

Brak je kao institucija u priličnoj krizi - u Hrvatskoj se svaki drugi brak razvede i možda mislimo da se takvo nešto neće dogoditi nama, ali nije dovoljno samo vjerovati u ovu ideju. Uvijek je bolje raditi na bračnom odnosu i ne odustajati lako od ljubavi.

No, kad bi muškarci znali što je ključan sastojak bračne sreće, možda bi se ipak malo više trudili poraditi na tome... 

Naime, istraživanja su pokazala da što je supruga zadovoljnija zajednicom, sretniji je suprug sa svojim životom. Trik uključuje žensku psihologiju. Sklone su učiniti sve više i više za svog partnera ako je brak uspješan i to ima pozitivan učinak na suprugov život.

U istraživanju je sudjelovalo 394 para i u prosjeku su bili u braku 39 godina. I evo što su zanimljivo otkrili. Općenito, zadovoljstvo u životu ocijenili su jako visoko: dajući 5 od mogućih 6 bodova. Ono što je iznenađenje, muževi su dali pozitivnije ocjene od žena. Sretna žena jednostavno čini muškarca još sretnijim!

Postoji još jedan zanimljiv zaključak - istraživanje je također zaključilo da supruge postaju manje sretne ako im se supružnici razbole. U isto vrijeme, razina sreće supruga ne mijenja se kada njihove žene razbole. Objašnjenje je jednostavno - žena se uvijek brine za muškarca ako se osjeća loše, a ovo može biti zaista stresno za žene.

Ali ako se supruga razboli, oslanja se na svoju kćer - ako je ima, pa muž neće doživjeti isti stres. 

Stoga, usrećite dragu - to ne mora biti velik i skup poklon tu i tamo, već hrpa sitnica svakoga dana koje će je činiti sretnom!

28.10.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh