« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
LOŠI LIJEČNICI

Klasnić sutra izlazi na sud u Bremenu

Za profesionalni nemar zbog kojega je završio na transplantaciji bubrega Ivan traži 2 milijuna eura.

(Drago Sopta, CROPIX)
Više o

Ivan Klasnić

,

Werder

,

transplantacija bubrega

,

profesionalni nemar

,

liječnički nemar

,

Goetz Dimanski

Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić stigao je u četvrtak u Bremen gdje će u petak nazočiti raspravi u slučaju protiv dvojice liječnika koje je optužio da nisu ispravno procijenili težinu njegovog zdravstvenog stanja što je dovelo do transplatacije bubrega.

Klasnić, jedan od rijetkih profesionalnih sportaša koji je nastavio karijeru nakon transplatacije bubrega, tužio je za profesionalni nemar liječnike njemačkog prvoligaša, svog bivšeg kluba, Werdera, posebno Goetza Dimanskog, i traži odštetu u visini od dva milijuna eura.

Liječnici su optuženi za profesionalni nemar jer nisu pravovremeno dijagnosticirali pogoršanje funkcije bubrega kod Klasnića, što je već bilo očito po njegovom dolasku u klub 2001.

Boreći se nekoliko godina sa slabom bubrežnom funkcijom, Klasnić, koji danas ima 29 godina, bio je podvrgnut prvoj transplataciji u siječnju 2007., ali mu je tijelo odbacilo transplatirani organ. Druga transplatacija izvedena u ožujku iste godine je uspjela i on se nakon dugog oporavka vratio nogometu te je nastupio na europskom nogometnom prvenstvu 2008.

Na raspravi će se pokušati postići nagodba između Klasnića i tuženih liječnika, do čega vjerojatno neće doći. Suci bi nakon toga trebali zatražiti da se provede vještačenje kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do transplatacije, a onda i datum izricanja odluke koja bi trebala najkasnije biti na jesen.

U razgovoru za njemački list "Bild" Klasnić je izjavio da njegov motiv nisu financije.

"Želim znati tko je počinio pogrešku. Mogao sam umrijeti na terenu", rekao je.

"Život mi nije sjajan. Za šest godina trebat ću novi bubreg. Teško je živjeti s tim i želim identificirati odgovorne za to", dodao je.

Klasnić je prošle godine u srpnju prešao u Nantes i do sada je zabio pet golova u 24 utakmice. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 14:45:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh