« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
JEDNOGLASNO

Zlatko Horvat novi predsjednik NK Varteksa

Novi predsjednik izabran je nakon što je Ivan Topolnjak zbog poslovnih obveza podnio ostavku.

(Željko Hajdinjak, CROPIX)
Više o

varteks

,

Zvonimir Sabati

,

NK Varteks

,

Zlatko Horvat

,

Ivan Topolnjak

,

Zoran Košćec

Dosadašnji dopredsjednik NK Varteksa te aktualni varaždinski dogradonačelnik i saborski zastupnik Zlatko Horvat novi je predsjednik varaždinskog prvoligaša, odlučeno je jednoglasno na današnjoj skupštini kluba.

"Želim timski i transparentan rad u kluba. Želim da javnost bude upoznata sa svime što se događa u kluba i da ne bude zakulisnih igara. NK Varteks veliki je, ne samo varaždinski, već i hrvatski klub koji zaslužuje najbolje, pa tako i vodstvo kluba", istaknuo je nakon izbora Zlatko Horvat.

Horvat je izabran na mjesto predsjednika NK Varteksa nakon što je prije desetak dana ostavku na to mjesto, zbog prevelikih poslovnih obaveza, podnio Ivan Topolnjak.

Kao prioritete u budućem radu varaždinskog prvoligaša novi je predsjednik istaknuo privatizaciju kluba, što je ujedno bila i jedna od točaka dnevnog reda, a članovi skupštine većinom su glasova i podržali početak tog procesa. Horvat je ujedno najavio organizacijsku i financijsku stabilizaciju kluba, posebice u kontekstu aktualne gospodarske situacije te svjetske gospodarske krize.

" U razgovoru s prvim čovjekom tekstilne tvrtke Varteks Zoranom Košćecom dogovorili smo da ta tvrtka, koja je godinama glavni sponzor kluba, iznađe financijska sredstva kako bi klub i dalje nosio njeno ime", rekao je Horvat.

Osim Zlatka Horvata čelne funkcije u klubu dobili su Zoran Košćec, predsjednik uprave Varteksa d.d. te aktualni varaždinski župan Zvonimir Sabati, koji su izabrani za dopredsjednike kao i Romano Puček. Izabran je i Izvršni odbor sa 18 članova.

NK Varteks je prošlu godinu završio s financijskim gubitkom od 10 milijuna kuna, jer je lani ostvario prihod od 11,3 milijuna kuna dok su rashodi bili 21,7 milijuna.

Jedan od prvih poteza nove uprave bit će otvorenje istočne tribine za predstojeću prvenstvenu utakmicu u nedjelju protiv Šibenika. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 16:08:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh