« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
MASLINA JE OSTALA NEOBRANA

Klape u Puli oduševile publiku

Klape su u Puli održale koncert za pamćenje u najbrojnijem izdanju na jednom mjestu

Klapama su se pridružile mnoge druge estradne zvijezde koje su s njima otpjevale zajedničke pjesme.
Klapama su se pridružile mnoge druge estradne zvijezde koje su s njima otpjevale zajedničke pjesme. (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

Ljubo Stipišić Delmata

,

klapsko pjevanje

,

klape u Puli

Najveća smotra klapskoga pjevanja, na kojoj je nastupilo 14 najboljih domaćih klapa pod "dirigentskom palicom" maestra Ljube Stipišića Delmate, održana je večeras u pulskoj Areni.

Više od tisuća posjetitelja dugotrajnim je pljeskom popratilo nastup sudionika toga velikog klapskog spektakla na kojemu su nastupile brojne klape, među kojima i pulska ženska klapa "Tranke".

Nastupili su i zagrebačke klape "Grdelin" i "Nostalgija", klapa "Kumpanji" iz Blata na Korčuli, splitske klape "Iskon" i "sv. Juraj HRM", solinski "Vokalisti Salone", klapa "Cambi" iz Kaštel Kambelovca, ženska klapa "Neverin" iz Kaštel Lukšića, klapa "Tragos" iz Trogira, šibenska "Maslina", riječka ženska klapa "Luka", klapa "Motovun" iz Motovuna uz gostovanje ženske klape "Volta" s Krka.

Klapama su se večeras pridružili i estradni umjetnici Jasna Zlokić, Vinko Coce, Luka Nižetić i Neno Belan te glumac i komediograf Željko Pervan sa svojim političkim komentarima.

Šibenska klapa "Maslina", koja prošle godine nije nastupila u pulskoj Areni zbog kornatske tragedije, večeras je izvela i skladbu "Lumini" koju je napisao Arsen Dedić. Pjesma je to o svijećama koje na Kornatima pale najbliži tragično preminulih vatrogasaca. (HINA)

18.08.2008. 09:58:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh