« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
WTF?!

Kiša meteora pogodila Rusiju!

U kiši meteora ukupno je ozlijeđeno preko tisuću ljudi, mnoge zgrade, škole i vrtići, u tri pokrajine je izvanredno stanje

Meteori paraju nebo nad Rusijom
Meteori paraju nebo nad Rusijom (Screenshot YouTube)
Više o

Rusija

,

Ural

,

meteori

,

kiša meteora

Kiša meteora zasula je Rusiju, pogođeno je područje Urala koje je svijetlilo kao da je stigao kraj svijeta, a svjetlost se mogla vidjeti iz više oblasti, Čeljabinska, Sverdlovska i Tjumena, kao i sjevernog Kazahstana i republike Baškirije.

Prema izjavama svjedok, prozori su pucali, kuće se tresle a telefoni su prestajali raditi. Teorije zavjere odmah su najavile da to rade izvanzemaljci, iako se nije mogao vidjeti niti jedan NLO.

No, Ministarstvo za hitne slučajeve potvrdilo je da je bljeskanje iznad Urala, kao i sve ostale događaje, uzrokovala kiša meteora. Do sada je prijavljeno 400 ozlijeđenih ljudi u šest gradova oko Čeljabinska, nastradala je i tvornica cinka na koju je pao dio meteora, a na zgradama i automobilima su brojna oštećenja.

Zatvorene su škole, roditelji su pozvani da dođu po djecu, a na terenu je raspoređeno 20 tisuća spasilaca u akciji Fortress, osiguranja vitalnih objekata.

NOVO: Rusi razbili veliki meteor raketama 20 km iznad zemlje?

Podsjećamo, večeras iza 20 sati kraj Zemlje treba proći veliki asteroid, promjera otprilike 45 metara, velik kao i onaj koji je pogodio Tungusku 1908. godine ... Trebao bi proći na udaljenosti od 27.500 kilometara od Zemlje, kroz pojas u kojem se kreću sateliti, pa su mogući problemi sa slikom na televizorima. Kako je počelo ...

15.02.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh