« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
STANJE U PROMETU

Kiša i jaka bura ometaju promet

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u sjevernom i sjeverozapadnom dijelu zemlje.

mokri kolnici
mokri kolnici (HAK)
Više o

HAK

,

stanje u prometu

Vozače upozoravamo da u krajevima gdje je kišovito ili tmurno vrijeme voze s uključenim kratkim svjetlima i održavaju propisani razmak, te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima.

Zbog bure na dionici jadranske magistrale (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, te na cestama u gorju, mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog radova, na nekoliko dionica autoceste A1, od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na autocesti A6, Rijeka-Zagreb zbog radova kroz tunel Tuhobić vozi se jednom cijevi dvosmjerno.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste u bjelovarsko-bilogorskoj županiji: Nova Plošćica-Orlovac, Dražica-Orlovac i Kaniška Iva-Ribnjaci.

Zbog radova, svakodnevno do 21. svibnja, u vremenu od 8,45 sati do 9,15 sati i od 13,15 sati do 13,45 sati, za sav promet bit će zatvorena dionica državne ceste D 1, „Brza cesta Solin-Klis". Obilazno se vozi starom kliškom cestom.

Županijska cesta (ŽC) kod Vrgorca, zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, Ravča-Ploče, zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.
Do daljnjega, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona (autocesta B8/B9) zatvoren je čvor Višnjan.

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.
Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.

20.05.2010. 07:11:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh