« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SELEKTIVNI PRISTUP

HDZ ogorčen zbog HTV-ova načina izvještavanja s jučerašnje sjednice Sabora

Predsjednici i članovima Vlade RH postavljeno je 40 pitanja, od kojih su u središnjem Dnevniku HTV-a prenesena isključivo ona zastupnika SDP-a, naglašavaju HDZ-ovci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

HDZ

,

HTV

,

Fortwo ED

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u jučerašnjem je priopćenju najoštrije prosvjedovala zbog načina izvješćivanja HTV-a sa sjednice Hrvatskog sabora i aktualnog prijepodneva, ocjenivši kako je "riječ o čistoj manipulaciji i zlouporabi medijskog prostora".

"HDZ najoštrije prosvjeduje zbog načina izvješćivanja (HTV-a) s današnje sjednice Hrvatskog sabora i aktualnog prijepodneva. Tijekom aktualnog prijepodneva predsjednici i članovima Vlade RH postavljeno je 40 pitanja, od kojih su u središnjem Dnevniku HTV-a prenesena isključivo pitanja zastupnika SDP-a, a pri čemu je bilo manipuliranja jer umjesto pitanja zastupnika u izvještaju sa zasjedanja mogli su se čuti uglavnom njihovi komentari, a ne i odgovori članova Vlade RH. Zbog takvog selektivnog pristupa u izvješćivanju držimo kako je riječ o čistoj manipulaciji i zlouporabi medijskog prostora", stoji u priopćenju HDZ-a, naslovljenom na v.d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca i v.d. urednika Informativnog programa HTV-a Renata Kunića.

"U cilju istinitog i objektivnog izvješćivanja na javnoj televiziji pozivamo Vas da u skladu sa Zakonom i obavljate svoju javnu funkciju. Sukladno Zakonu o medijima molim Vas da objavite ovo reagiranje", navodi u priopćenju glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 00:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh