« Film
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
NAJAVE

Kino Europa Online u Art Parku

Besplatnom projekcijom filma "Ema" Pabla Larraína u zagrebačkom Art parku na Ribnjaku, Zagreb Film Festival u ponedjeljak, 21. lipnja, predstavlja svoju platformu Kino Europa Online

Tu će biti i filmova...
Tu će biti i filmova... (Arhiva)
Više o

Art park

,

Kino Europa Online

U jedinstvenom noćnom ugođaju zagrebačkog parka Ribnjak provedite s nama prvi dan ljeta i ohladite se uz dobru glazbu, piće, hranu i film", poručuju organizatori.

Podsjećaju da je Pablo Larraín sada najzvučnije ime čileanske kinematografije i redatelj prepoznatljive estetike ("Jackie", "Neruda", "Toni Manero"), a plesnu melodramu "Ema" opisuju kao "turbulentnu meditaciju o ljudskom tijelu, plesu i majčinstvu.

U središtu radnje neukrotiva je i intrigantna plesačica (Mariana Di Girolamo) čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada kada nakon potresnog incidenta odluče vratiti posvojenog sina Pola u sirotište.

"Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj", napominje se u najavi.

Glazbu je skladao elektronički glazbenik Nicolas Jaar, a film je u Veneciji osvojio nagradu UNIMED.

Kino Europa Online je platforma za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma, koji je od 2008. do 2019. godine činio okosnicu programa zagrebačkog kina Europa.

Nakon zatvaranja kina njome se nastoji umanjiti prazninu nastalu prekidom programa, ali i održati kontinuitet dostupnosti kvalitetnog filmskog programa.

Platforma je pokrenuta prošle godine, na 95. rođendan kina Europa, kako bi se simbolički odala počast dvorani koja je gotovo cijelo stoljeće bila dom filmskoj umjetnosti. Platformu vodi kreativni i organizacijski tim Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival.

21.06.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh