« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
SHOW

Kings of Strings u Lisinskom 29. travnja

Majstori gitare Stefanovski, Emmanuel i Rosenberg ne znaju za rivalstvo

Kraljevi žica ponovno u Zagrebu
Kraljevi žica ponovno u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Vlatko Stefanovski

,

KD Vatroslav Lisinski

,

Tommy Emmanuel

,

koncert

,

Kings of Strings

,

Stochelo Rosenberg

Istinski „Kraljevi žica" vraćaju se 29. travnja 2013. u dvoranu „Vatroslav Lisinski" koju su rasprodali prije točno godinu dana s novom, proširenom set listom i s novim elanom za zajednički koncert u Zagrebu.

Suradnja trojice virtuoznih gitarista Tommya Emmanuela, Vlatka Stefanovskog i Stochela Rosenberga već je iznjedrila zajednički album „First Step/Prvi korak" s 13 skladbi, a na ovogodišnjoj turneji koja obuhvaća beogradski koncert u Sava centru 27. travnja, zagrebački u KD „Vatroslava Lisinskog" 29. travnja i dan kasnije koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, snimat će se i poseban dokumentarni film o prijateljstvu i iznimnoj glazbenoj suradnji trojice majstora gitare.

Ususret povratku Kings of Stings trojke u Zagreb, Vlatko Stefanovski otkriva da ga s kolegama veže istinska strast i posvećenost zajedničkom projektu i bendu Kings of Strings.

„Mogu vam reći da smo se sva trojica istinski potrudili da ovaj naš projekt ozbiljno zaživi. Svi smo u svojim poslovima i projektima i srećemo se po svijetu, jer samo tako i možemo. Naše su probe svaki puta u nekom drugom europskom gradu, svaki puta u drugoj državi. Sastajemo se kako bismo birali skladbe i novi materijal za naše koncerte i naravno, kako bismo uvježbali nastupe. Zaista se ozbiljno pripremamo!" kaže Stefanovski, koji je trenutno u rodnoj Makedoniji, a upravo pokušava dogovoriti termin nove probe sa Stochelom koji se sa svojim The Rosenberg Trio vratio s velike turneje iz Japana i Novog Zelanda, dok je Emmanuel trenutno na turneji po Rusiji.

Rivalstva između ove trojice vrhunskih glazbenika nema, kaže Stefanovski.

„Mi smo opasni gitaristi, ali smo i džentlmeni! Svatko zna svoje i daje svoj stil i svoje znanje u ovu priču koja je zajednička. Kad smo na bini, publici dajemo sve od sebe, jer popravnog ispita nema! Moraš dati sad i odmah najbolje od sebe i pokazati što umiješ," zaključuje Stefanovski koji s nestrpljenjem iščekuje okupljanje Kraljeva žica na pozornici koncertne dvorane Lisinski!

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert trojice virtuoznih gitarista u Zagrebu 29. travnja 2013. s početkom u 20 sati potražite na blagajni dvorane „Vatroslav Lisinski".

09.04.2013. 17:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh