« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
GOSPODARSKI RAT

Kinezi su špijunirali francuski Renault?

Francuske obavještajne službe slijede kineski trag u slučaju industrijske špijunaže u Renaultu

Renault Megane
Renault Megane (Wikipedia)
Više o

Renault

,

Kina špijunaža

,

gospodarska špijunaža

Kina bi mogla imati važnu ulogu u slučaju industrijske špijunaže u automobilskoj tvrtki Renault kojeg ispituju francuske obavještajne službe, rekao je agenciji Reuters izvor iz francuske vlade, prenosi Hina.

Suspenzija trojice visokih dužnosnika u Renaultu, uključivo i člana upravnog odbora, oživjela je strahove od industrijske špijunaže i navela francusku vladu da upozori na "opću opasnost" za francusku industriju.

Dužnosnici su osumnjičeni da su prosljeđivali podatke o važnu programu razvoja električnih vozila, ključnu za Renaultovu poslovnu strategiju koji je zajedno sa svojim japanskim partnerom Nissanom u taj program uložio milijarde eura. Ured francuskog predsjednika zatražio je istragu, rekao je izvor u petak. "Elizej je zadužio DCRI (obavještajnu službu) za istragu. Ona slijedi kineski trag".

Francuska država posjeduje 15 posto Renaulta. Kina, gdje ispušni plinovi sudjeluju sa 70 posto u onečišćenju u velikim gradovima, snažno ustrajava na razvoju "zelenih" vozila u okviru razvoja vlastite automobilske industrije.

Francuski ministar industrije Eric Besson novinarima je u četvrtak rekao da je izraz "gospodarski rat" prikladan za opis onoga što se dogodilo u slučaju Renaulta.

07.01.2011. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    07.01.2011. 17:24
    i pametni su znaju šta valja renault je za srednju klasu najbolji izbor
  2. avatar
    dino
    07.01.2011. 17:50
    uobičajena pojava, svako svakoga
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh