« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DOBRI ODNOSI

Kinezi ponudili pomoć Sjevernoj Koreji

Za vrijeme svog posjeta sjevernokorejskom veleposlanstvu u Pekingu kineski je predsjednik izrazio sućut i spremnost za pomoć Korejcima

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

Sjeverna Koreja

,

Pyongyang

,

Kim Jong-Il

Peking izražava sućut i svoju potporu sjevernokorejskom narodu u ovim teškim trenucima, rekao je kineski predsjednik Hu Jintao prilikom posjeta veleposlanstvu te zemlje u kineskoj prijestolnici, prenosi Hina.

Njegov posjet, o kojemu javlja kineska službena agencija Xinhua, uslijedio je nakon poruke koju je u ponedjeljak uputilo kinesko vodstvo da Peking daje potporu izoliranoj Sjevernoj Koreji i izražava povjerenje u Kim Jong Una, Kim Jong Ilova mladog i malo poznatog nasljednika.

Izvješće Xinhue ne navodi što je Hu rekao tijekom posjeta veleposlanstvu ali njegova gesta - neuobičajena za najvišeg kineskog čelnika - sama po sebi dovoljno govori o naporima Pekinga da pokaže potporu Pjongjangu pod vodstvom mladog Kima.

Osiromašena i na udaru međunarodnih sankcija zbog poduzimanja niza nuklearnih i raketnih pokusa od 2006. godine, Sjeverna Koreja sve se više okretala Pekingu kako bi joj pomogao ispuniti prazninu zbog izostanka pomoći iz SAD-a i Južne Koreje.

20.12.2011. 07:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh