« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POLICIJA TRAŽI OCA

Kineskinja (9) postala jedna od najmlađih majki na svijetu

9-godišnja kineska djevojčica postala je jedna od najmlađih majki na svijetu nakon što je rodila zdravog dječaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

trudnoća

,

Kina

,

djevojčica

Neimenovana djevojčica dovedena je u bolnicu u gradu Changchunu, koje se nalazi na sjevero-istoku zemlje, u 8. mjesecu trudnoće. Rodila je dječaka teškog 2,72 kg pomoću carskog reza.

Njezina obitelj odbila je komentirati trudnoću, ali potvrdili su da je slučaj prijavljen policiji, koja pokušava ustanoviti tko je otac. U toj provinciji, seks s djetetom koje je mlađe od 14 godina, automatski se smatra silovanjem te kažnjava zatvorom.

Jedan kineski pravnik objasnio je lokalnim medijima kako žene ispod 14 godina starosti nemaju seksualnih prava, pa je stoga bilo kakav argument o uzajamnom dogovoru potpuno neodrživ. ˝Osoba koja se odvažila na seksualne odnose s djevojčicom ispod 14 godina starosti počinila je silovanje i zaslužuje ozbiljnu kaznu˝, dodao je.

Iz jedne bolnice u kineskom najvećem gradu, Šangaju, nedavno su izjavili kako se 30 posto pobačaja izvede na djevojčicama školskog uzrasta.

Dosad najmlađa dokumentirana majka na svijetu, i najbizarniji od svih slučajeva maloljetničke trudnoće, jest 5-godišnja Lina Medina iz Perua, koja je 1939. rodila dječaka carskim rezom.

03.02.2010. 09:20:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh