« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
NAUČITE

Kineski pametni telefoni - super cijene uz velik oprez

Primjerice, ponekad specifikacije objavljene na njihovim stranicama kvalitetom ili nomenklaturom ne odgovaraju onima ugrađenim u uređa

Jeftini smarphoni kriju zamke
Jeftini smarphoni kriju zamke (Arhiva)
Više o

kineski telefoni

,

jeftini smartphone

,

savjeti za kupnju mobitela

Kineski proizvođači pametnih telefona ulažu znatnu pozornost vanjskom dizajnu iako im uređaji nalikuju na iPhone ili Samsung modele. No, ponekad specifikacije objavljene na njihovim stranicama kvalitetom ili nomenklaturom ne odgovaraju onima ugrađenim u uređaj.

Na primjer: Zaslon osjetljiv na dodir ne reagira uvijek. Ima odgode. Nedostaje zaštita ekrana od nepredviđenih ogrebotina iako proizvođač navodi Gorilla Glass rješenja. Slična stvar je s objektivom glavnog aparata.

Sljedeći element koji može bit sporan su kapacitivne tipke ispod ekrana. Često im nedostaje pozadinsko osvjetljenje. Podaci senzora kamere poput 13 MP i više MP, izgledaju sjajno. Ali može vam bit isporučen uređaj sa senzorom s manje MP. Nadalje, 4G je zajednička značajka. Skoro svi modeli podržavaju 4G na oba SIM utora, ali u mnogim slučajevima samo prvi SIM se može koristiti za prijenos podataka.

Ovo što smo naveli nije pravilo. Zato preporučujemo da pročitate nekoliko recenzija o uređaju koji želite kupiti tako da znate što očekujete. Zašto kažemo nekoliko? Ima dosta plaćenih recenzija koje će sakriti ili prskočiti ono što nije dobro, a niti lažne online recenzije nisu rijetke. Nemojte samo gledati na cjelokupnu ocjenu recenzenta. Uzmite si vremena za čitanje pozitivnih i negativnih kritika. Proširite izvor informacija o radu uređaja i kvaliteti izrade na forume gdje korisnici iznose svoja iskustva.

Sve savjete pročitajte na portalu Preporučamo.com

17.10.2015. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh