« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PRIJETNJE DAMASKU

Kina uputila oštre kritike vlastima u Siriji

Režim Bašara al-Asada mora poštivati legitimne težnje i potraživanja sirijskog naroda i odgovoriti na njih, rekao je visoki kineski dužnosnik

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Sirija prosvjed

Stanje u Siriji je nedopustivo i ne smije se nastaviti, rekao je kineski izaslanik na Bliskom istoku nakon nedavnog posjeta Damasku, javlja Hina.

Wu je kazao da je upozorio "visoke dužnosnike u Siriji na opasnost od (sadašnjeg) stanja", rekavši da se ono "ne smije nastaviti" te da režim Bašara al-Asada mora "poštivati legitimne težnje i potraživanja sirijskog naroda i odgovoriti na njih".

Kineski izaslanik, koji je u Damasku bio u četvrtak, kazao je da njegova zemlja podržava ideju koju je predložila Arapska liga o dijalogu između režima i njegovih protivnika, od kojih se s nekolicinom i susreo.

"Sirija mora pokazati izvjesnu fleksibilnost po tom pitanju kako bi pomogla Arapskoj ligi da primijeni svoj prijedlog", odgovorio je Wu novinaru na pitanje o tome treba li sirijski režim pregovarati s oporbenim skupinama u progonstvu.

Rusija i Kina, stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, stavile su 4. listopada veto na nacrt rezolucije zapadnih zemalja kojim se Damasku prijeti "ciljanim mjerama".

30.10.2011. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh