« Hi-tech
objavljeno prije 23 dana i 20 sati
UPS!

Kina ograničava igranje igrica

Kina je najavila uvođenje ograničenja za maloljetničko igranje online igrica kako bi smanjila broj ovisnika o videoigrama

Kad vlada uzme stvari u svoje ruke...
Kad vlada uzme stvari u svoje ruke... (DeviantArt)
Više o

Kina

,

video igrice

Kina voli kontrolirati svoje stanovnike, pa zapravo i ne čudi vijesta da je vlada najavila uvođenje ograničenja za maloljetničko igranje online igrica kako bi smanjila broj ovisnika o videoigrama.

Službene smjernice vlade vrijedit će za sve online platforme za igre koje posluju u toj zemlji, a ponajviše za Tencent, kinesku kompaniju koja se bavi društvenim mrežama i videoigrama.

Zabrana igranja po noći

Prema novim pravilima, igračima mlađim od 18 godina bit će zabranjeno igranje online igrica radnim danom od 22:00 sata navečer do 8:00 sati ujutro. Tijekom tjedna smjet će igrati igrice samo 90 minuta dnevno, a vikendom i praznicima do tri sata na dan, piše CNN.

Smjernice također postavljaju ograničenja za količinu novca koju maloljetnici mogu prenijeti na svoje internetske račune. Igrači u dobi između osam i 16 godina mogu uplatiti za igrice samo 200 yuana (oko 200 kuna) mjesečno, dok će maksimalni mjesečni iznos za one između 16 i 18 godina biti 400 yuana (oko 400 kuna)

15.11.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh