« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Afera vrtići

Kerumu i Gradu Splitu 200.000 kuna kazne

Protiv Željka Keruma i Grada Splita zbog kršenja zakona o javnoj nabavi DORH je podnio optužni prijedlog.

(Arhiva)
Više o

Split

,

kazna

,

Željko Kerum

,

zakon

,

vrtići

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Prekršajnom sudu u Splitu optužni prijedlog protiv grada Splita i gradonačelnika Željka Keruma zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi, te za grad predložilo novčanu kaznu od 150.000, a za Keruma 50.000 kuna, priopćilo je danas to državno odvjetništvo na svojoj web stranici.

Nakon donesena zaključka o preraspodjeli šest milijuna kuna iz gradskog proračuna za 2009. za ulaganja u dječje vrtiće, grad i gradonačelnik Kerum su 17. i 30. srpnja 2009. odlukom o početku postupka javne nabave proveli dva protuzakonita pregovaračka postupka nabave, navodi državno odvjetništvo.

Grad i gradonačelnik Kerum, navodi se u DORH-ovu priopćenju, prijavljeni su da su u ta dva postupka sklopili dva ugovora o izvođenju građevno-obrtničkih radova s trgovačkim društvom Taho-keramika za oko 293.000 kuna (s PDV-om) iako nisu bili ispunjeni uvjeti za primjenu pregovaračkog postupka bez objave (javnog natječaja) jer nije bilo razloga za izvanrednu žurnost. Grad i gradonačelnik postupili su suprotno Zakonu o javnoj nabavi, navodi državno odvjetništvo.

Kerum je tvrdio da je posao o obnovi dječjih vrtića dogovoren s tvrtkom Teho-keramika bez javnog natječaja jer je riječ o izvanrednu slučaju, to jest potrebi žurnosti.

Kad je otkriveno da je prvotni posao o obnovi dječjih vrtića dogovoren bez javnog natječaja, a državno odvjetništvo zatražilo od Keruma da objasni zašto nije bilo javnog natječaja, gradonačelnik je zaustavio poslove s Taho-keramikom. Prošli je tjedan raspisao natječaj za opremanje dječjih vrtića, koji je još u tijeku, a također je izjavio da će tvrtka "Kerum" donirati radove obnove dječjih vrtića.

Izvor: Hina

04.09.2009. 19:33:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh