« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
HGS

Kerum počinje politički pohod u Hrvatskoj

Kako je i obećao, splitski gradonačelnik osnovao je novu stranku u Hrvatskoj čiji je temeljni cilj materijalno blagostanje svih građana.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić / Cropix )
Više o

Željko Kerum

,

Hrvatska građanska stranka

,

nedjeljom u 2 kerum

,

HGS

,

osnivanje nove stranke u Hrvatskoj

Po predviđanjima, Željko Kerum je izabran za predsjednika Hrvatske građanske stranke. To i nije čudno obzirom da je bio i jedini kandidat.

"Ovo nije Kerumova, nego stranka svih građana Hrvatske" izjavio je gradonačelnik.

Potpredsjednici HGS-a su Petroslav Sapunar (predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije), Anđelka Visković i Jure Šundov (zamjenici gradonačelnika), Danijela Špalj i Joža Galić. Predsjednik mladeži HGS-a je 22-godišnji Dane Galić.

Kerum uvjerava da Hrvatska građanska stranka nije i neće biti regionalna stranka, već nacionalna, a da je sada sigurno treća politička stranka u Hrvatskoj.

Povrijeđen medijskim prikazivanjima njegove ličnosti u svjetlu rasizma i nacionalizma, Kerum je naglasio kako nikada nije napravio ništa loše.

Još uvijek aktualno gostovanje u emisiji Nedjeljom u 2 mrlja je koju će teško oprati, no splitski gradonačelnik se ne da: "Na provokativno novinarsko pitanje odgovorio sam bezazleno i iskreno, što bi odgovorilo 90 posto Srba i Hrvata."

Kerum je čvrsto uvjeren da će na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru. Predsjednički kandidat još nije poznat.

Navodno je zainteresiranost za članstvo u novoj stranci je veliko, naročito među visokoobrazovanima i mladima koji nisu previše opterećeni politikom.

Zanimljivo je da su na skupštini bili i članovi drugih stranaka; među njima iz SDP-a Vesna Alač,  Luka Brčić (HDZ), predsjednik HČSP-a Luka Podrug, nezavisni vijećnici u splitskome Gradskom vijeću, Slobodan Ljubičić u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gradonačelnici Hvara i Trogira te načelnici Šolte i Solina.

Osnivanje nove stranke pozdravljeno je od strane svih predstavnika drugih stranaka koji su bili nazočni na skupštini uz napomenu da vjeruju kako će HGS nastojati unijeti značajne promjene na boljitak Hrvatske.

25.09.2009. 15:21:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh