« Život
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
HE HE

Kegelove vježbe za - muškarce

Najlakše je vježbe za početak izvoditi za vrijeme ležanja na leđima, savijenih koljena sa stopalima na podu, kada se može osjetiti opuštenost drugih mišića

Vježbajte... zanimljive vježbe ;)
Vježbajte... zanimljive vježbe ;) (Arhiva)
Više o

muškarac

,

kegelove vježbe

Kegelove vježbe su jednake za žene i muškarce. Prvo je potrebno znati što su mišići zdjeličnog dna kako bi se mogli pravilno aktivirati. Najbolje će se osjetiti za vrijeme uriniranja, kada se uslijed mlaza njima svjesno zaustavi mokrenje.

Kod izvođenja Kegelovih vježbi važno je da su drugi okolni mišići opušteni, kako bi mišići zdjeličnog dna radili sav posao. Tako je potrebno opustiti mišiće trbuha, bedara ili stražnjice te cijelo vrijeme pravilno disati. Jednako tako je prije izvođenja vježbi potrebno isprazniti mjehur.

Najlakše je vježbe za početak izvoditi za vrijeme ležanja na leđima, savijenih koljena sa stopalima na podu, kada se može osjetiti opuštenost drugih mišića. Kada se tek kreće s ovim vježbama, potrebno je zadržati mišiće zdjeličnog dna stisnute oko tri sekunde pa opustiti tri sekunde i ponoviti nekoliko puta. Jednom kada se svlada tehnika, mišići se mogu držati stisnuti i puno duže, a vježbe se mogu izvoditi i u sjedećem ili stajaćem položaju, pa čak i za vrijeme hodanja.

Za izvođenje Kegelovih vježbi važno je napraviti tri koraka. Prvo je potrebno uvući penis te stisnuti mišiće kao da se želi zaustaviti mokrenje. Zatim se stisne i anus, kao kada se pokušava zaustaviti ispuštanje vjetrova. Ovdje je važno da je anus stisnut, ali stražnjica i mišići trbuha ostaju opušteni.

Pogledajte u videu kako se rade Kegelove vježbe. Kako bi imale najviše učinka, Kegelove vježbe je potrebno izvoditi u tri serije dnevno, u svakoj po deset ponavljanja.

15.01.2022. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh