« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MMM

Kava nije samo užitak, već i zdravlje!

Koliko ste samo puta pomislili da pijete previše kave? Vjerojatno više nego jednom, no jeste li se ikad zapitali ne pijete li je možda - premalo?

Vrijeme je za prvu jutarnju... :)
Vrijeme je za prvu jutarnju... :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

kava

,

Alzheimerova bolest

,

antioksidansi

Kava je omiljeni napitak u našim krajevima i to ne samo ujutro kad od nje tražimo buđenje, već i tijekom dana kad je često samo izlika za druženje.

Tijekom godina napravljena su brojna istraživanja koja su se bavila utjecajem kave na ljudsko zdravlje i u početku nisu bila baš laskava, no s napretkom znanosti pokazalo se da blagotvornih utjecaja ima više od štetnih u slučaju konzumacije u granicama preporučenog.

Tako su rezultati nekoliko istraživanja utjecaju kave na ljudsko zdravlje sažeti u jednoj brošuri koja tvrdi da je kava dobra za srce i jetra.

U brošuri piše da kava ubrzava probavu i štiti od staračkoga dijabetesa, Alzheimerove bolesti i ciroze jetara, a što su pokazali rezultati nekoliko različitih studija o pijenju kave.

Kofein ima važnu ulogu u poboljšanju koncentracije i smanjenju opasnosti od ciroze jetara i to do 80 posto u osoba koje popiju najmanje četiri šalice kave na dan.

Kava sadržava i velik broj drugih zdravih sastojaka, kao što je klorogenska kiselina, antioksidans koji je kadar prepoloviti rizik od Alzheimerove boelsti.

Sve u svemu, dok se držite preporuke od 4 šalice dnevno, budite sigurni da pomažete svom zdravlju. 

21.05.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh