« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Kava je najgori mogući doručak

Stručnjaci smatraju da nas ništa ne bi smjelo ometati u pravilnom doručku jer je on ključan za našu energiju u prvoj polovici dana

Umjesto kave ipak izaberite pravi doručak
Umjesto kave ipak izaberite pravi doručak (Arhiva)
Više o

kava

,

doručak

,

jutarnja kava

Doručak je najvažniji obrok u danu, i to ne samo zato što tako kažu stručnjaci, već iz razloga što nam je potreban kako bismo u organizam unijeli važne nutrijente i energiju zahvaljujući kojoj ćemo zatim uspješno obavljati svoj posao ili druge obaveze.

Zbog toga bi doručak trebao biti sastavljen od kvalitetnih namirnica s visokom nutritivnom vrijednosti. Postoje i namirnice koje bi trebalo izbjegavati. Točnije, radi se o jednoj koja je za mnoge nezaobilazan dio doručka - kavi.

Naime, kava tj. kofein prirodno i privremeno suzbija apetit te smanjuje želju za hranom zbog čega je vole konzumirati osobe koje su na dijeti. Međutim, stručnjaci smatraju da nas ništa ne bi smjelo ometati u pravilnom doručku jer je on ključan za našu energiju u prvoj polovici dana.

To je još jedan od razloga zbog čega kavu ne bismo smjeli konzumirati na prazan želudac ili tijekom doručka jer na taj način utječemo na svoju prirodnu potrebu za hranom.

Stoga, ujutro - čaj!

22.04.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh