« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SVJETOVNI PROBLEMI

Katolici iz Grčke uputili apel za pomoć Benediktu XVI.

"Nadam se da će moj poziv stići do Pape. Treba nam pomoć kako bismo pomogli ljudima. Socijalno stanje je strašno", rekao je mons. Francesco Papamanolis

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

grčka kriza

,

kriza eurozone

,

katolici u Grčkoj

Molimo vas da pomognete grčkom narodu koji se nalazi u strašnom socijalnom položaju, stoji u poruci predsjednika katoličke Grčke biskupske konferencije papi Benediktu XVI., javlja Hina.

"Nadam se da će moj poziv stići do Pape. Treba nam pomoć kako bismo pomogli ljudima. Socijalno stanje je strašno", rekao je za dnevnik Il Messagero mons. Francesco Papamanolis, komentirajući učinke mjera štednje koje grčka vlada uvodi pod pritiskom Europe i Međunarodnoga monetarnog fonda.

Prelat koji službuje na otoku Sirosu dodaje da tamošnja bolnica nema grijanja, a temperature su niske, u bolnicama nedostaje lijekova, blagajne biskupija su gotovo prazne pa one moraju prodavati nekretnine da bi namirile nove poreze.

Izrazio je žaljenje što biskupije drugih europskih zemalja nisu solidarne s domaćima. "Obavijestili smo i Kongregaciju za istočne Crkve u Vatikanu. Uputili pozive. Zasad ništa. Mislim da čitaju novine i znaju ipak što se događa", rekao je.

"Mi, katolici, neznatna smo manjina u Grčkoj, ali smo dali doprinos društvu", dodao je.

Eurozona je nastavak financijske pomoći zemlji koja bi se koncem ožujka mogla naći u stečaju jer joj dospijeva na naplatu obrok zajma u iznosu od 14,5 milijarda eura, uvjetovala donošenjem novog plana štednje.

11.02.2012. 16:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh