« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BLAMAŽA

Katastrofalne posljedice ukidanja zaključivanja ocjena na polugodištu

Ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu donijelo je pravu katastrofu u dnevnicima i 90% učenika ima lošije ocjene

Kako li će završiti školska godina?
Kako li će završiti školska godina? (Arhiva)
Više o

ocjenjivanje

,

zaključivanje ocjena

,

polugodište

Ukidanje zaključivanja ocjena na polugodištu pokazalo se katastrofalnim, jednoglasna je ocjena profesora zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su kontaktirani za potrebe priloga HRT-a, jer čak 90 posto učenika ima lošije ocjene nego prošle godine.

Ministar Željko Jovanović je bez konzultacija sa sindikatima i nastavnicima donio odluku o ukidanju zaključivanja ocjena na polugodištu prošle godine, a prema riječima Željka Stipića iz sindikata Preporod, nije niti kontaktirao profesore kakav je utjecaj te odluke.

Obrazlažući odluku ukidanjem stresa zaključivanja, Jovanović je osigurao izuzetno stresan kraj godine kako za učenike, tako i za profesore jer su učenici vrlo bezbrižno prikupili loše ocjene kroz cijelu godinu, koje bi sad trebali ispraviti, no više ni ne znaju za koje gradivo su ih dobili.

Kakvi će biti pravi učinci te odluke vidjet će se nakon zaključivanja završnih ocjena, a i prilikom upisa u srednje škole koje se od ove godine prvi puta radi elektronski.

06.05.2013. 09:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ankica Benček
    07.05.2013. 16:31
    Zanima me samo kako su došli do tog zaključka. Ako vidljiv i puno veći neuspjeh od prošlogodišnjeg postoji za to sigurno nije krivo nezaključivanje ocjena učenika na pougodištu. Netko je očito zakazao u komunikaciji i interakciji učenik- roditelj- nastavnik. Školsko ocjenjivanje je kontinuirani proces, koji traje od prvog do posljednjeg nastavnog sata u tekućoj školskoj godini. Nije teško donijeti zaključnu ocjenu iz ocjena koje su se "skupljale " u I.polugodištu. To je nepotrebna formalnost. Za svaku ocjenu iz svakog predmeta mora znati učenik i roditelj.....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh