« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ŠIRENJE BIZNISA

Katarska obitelj želi kupiti Manchester United

Katarska kraljevska obitelj pokazala je interes za kupovinom Manchester Uniteda i prema pisanju engleskog tiska spremna je platiti 1.5 milijadi eura za 'Crvene vragove'.

Fotografija vijesti
Više o

Katar

,

Manchester United

,

kraljevska obitelj

Katarci žele kupiti englesku nogometnu instituciju nakon što su početkom mjeseca postali sponzor Barcelone. Španjolski velikan će tako po prvi put u svojoj 111 godina dugoj povijesti na svojim dresovima nositi sponzorski logo. Barca je potpisala ugovor s Qatar Foundationom do 2016. godine vrijedan 30 milijuna eura godišnje.

Prije nekoliko mjeseci katarska kraljevska obitelj Al Thani je kupila londonsku robnu kuću Harrods isplativši bivšem vlasniku Mohamedu Al-Fayedu 1.5 milijardi eura. U svojim rukama drži i 80 posto dionica "Shard of Glass" poznatijeg kao London Bridge Tower, koji će kada se završi biti najviše građevina u Europskoj uniji, treći je pojedinačni dioničar Volkswagena, a ima i dionice u Porscheu.

Manchester United je od 2005. godine u rukama američke obitelji Glazer koja je klub platila oko 800 milijuna eura. Prema posljednjim podacima dug Uniteda je oko milijardu eura. (hina/metro-portal)

19.12.2010. 13:33:53
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    joe
    23.12.2010. 18:31
    Arapi ce pokupovati sve klubove u europi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh