« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SMJENA OBAVLJENA

Josip Grbić novi privremeni predsjednik Hajduka

Ostavka Joška Svaguše prihvaćena je na sjednici Nadzornog odbora kluba, a novi predsjednik bit će poznat za 40-ak dana

Josip Grbić novi privremeni predsjednik Hajduka
Josip Grbić novi privremeni predsjednik Hajduka (Getty Images)
Više o

Hajduk

,

Joško Svaguša

,

Josip Grbić

,

Petroslav Sapunar

Nadzorni odbor Hajduka je na večerašnjoj sjednici odlučio prihvatiti ostavku dosadašnjeg predsjednika kluba Joška Svaguše, a umjesto njega tu će dužnost u prijelaznom razdoblju obavljati dosadašnji direktor kluba Josip Grbić, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

Sapunar je objasnio kako će procedura natječaja za izbor novog tročlanog Upravnog odbora Hajduka i predsjednika kluba biti završena za 40-ak dana, odnosno do središnje proslave 100-godišnjice Hajduka u veljači 2011.

Odgovarajući na upite novinara, Sapunar je rekao da sjednici Nadzornog odbora, koji broji ukupno devet članova, nisu nazočila dva - Jako Andabak i Tomislav Mamić. "Uspjeli smo kontaktirati telefonom Andabaka koji se složio da umjesto Svaguše privremeno predsjedničku dužnost obavlja Grbić, a Mamića nismo uspjeli kontaktirati", objasnio je Sapunar.

Grbić je kazao kako ga je "malo iznenadilo" povjerenje koje mu je Nadzorni odbor ukazao. "Ja sam zaposlenik Hajduka i prihvaćam ovu dužnost", rekao je Grbić. Na upit novinara hoće li se na natječaju kandirati za novo članstvo Upravnog odbora, odnosno predsjednika Uprave, Grbić je odgovorio kako će o tome razmisliti.

Sapunar je izvjestio da je danas raspravljano i o mogućem sklapanju dugoročnijeg trenerskog ugovora s Goranom Vučevićem koji je obavljao privremenu trenersku dužnost Hajduka nakon smjene trenera Stanka Poklepovića. "Obavili smo razgovore s Vučevićem i mi na njega računamo, ali moramo još dodatno definirati ciljeve njegova angažmana, te njim finalizirati dogovor s njim", objasnio je Sapunar.

Na upit je li splitski gradonačelnik Žaljko Kerum podržao večerašnje odluke Nadzornog odbora, Sapunar je odgovorio potvrdno. (hina/metro-portal)


22.12.2010. 20:17:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh