« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ARAPSKA LIGA

Katar podržava slanje arapskih vojnika u Siriju

U nadi da će zajednička vojska arapskih zemalja uspjeti spriječiti krvoproliće u Siriji, katarski je emir odlučio javno predložiti ovakvu ideju

Fotografija vijesti
Više o

Katar

,

Arapska liga

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

Slanje arapskih vojnika u građanskim ratom pogođenu Siriju trebalo bi zaustaviti krvoproliće, rekao je za televiziju CBS katarski emir, čime je postao prvi arapski čelnik koji je predolžio tako nešto, prenosi Hina.

Na pitanje novinara zagovara li intervenciju arapskih zemalja u Siriji, šeik Hamad bin Kalifa al-Tanui je rekao da u "takvoj situaciji... vojnici trebaju tamo otići kako bi zaustavili ubijanje".

CBS je priopćio na svojoj internetskoj stranici da će intervju biti emitiran u nedjelju.

Katarski premijer je na čelu odbora Arapske lige za Siriju i izjavio je da ubojstva nisu zaustavljena unatoč nazočnosti arapskih promatrača koji su tamo razmješteni prošlog mjeseca kako bi utvrdili pridržavaju li se sirijske vlasti arapskog mirovnog plana.

UN je priopćio da je više od 5.000 ljudi ubijeno u Siriji otkako su izbili prosvjedi protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u ožujku. Sirijski dužnosnici govore da su naoružani "teroristi" ubili 2.000 članova snaga sigurnosti.

14.01.2012. 16:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh