« Fun
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
EUNUSI

Kastriranje produžuje život

Još jedno ne baš smisleno istraživanje koje po definiciji spada u kategoriju Fun, jer teško da će ikoga privući duži život bez ... jel' ... qrca

Kastracija daje dugovječnost
Kastracija daje dugovječnost (Wikipedia)
Više o

dugovječnost

,

produljenje života

,

kastracija

,

eunusi

Evo jednog savjeta za dugovječnost koji sigurno neće dobiti puno sljedbenika - kastriranjem muškarci produžavaju život za 14 do 19 godina. Naime, znanstvenici s korejskog sveučilišta proučavali su dinastiju Chosun koja je vladala Korejom gotovo 700 godina i pronašli su da je prosječna duljina života eunuha bila 70 godina.

To je 14 do 19 godina više od prosjeka nekastriranih muškaraca koji su živjeli u sličnim uvjetima, a tri od 81 eunuha doživjeli su i stotinu godina. Kako je prosječni car živio 47 godina, postignuće eunuha je još značajnije.

Korejski su znanstvenici zaključili da utjecaj na duljinu života nije imao samo povlašten položaj i dobri uvjeti života, nego smatraju da su potvrdili ranija istraživanja da testosteron slabi imunološki sustav i povećava rizik od srčanog udara, a i prethodna otkrića da životinjama kastriranje produžava život.

25.09.2012. 15:43:20
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    moto
    22.11.2012. 00:08
    ako je to istina da kaestriranje produzuje zivot, onda bi se zelio kaestrirat
    da nemam poslijedica. Neka mi to netko objasni i kakav je seksualni zivot i kod koga mogu to napravit? Zahvaljujem
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh