« Film
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
FOGINOVO KUPALIŠTE

Karlovac: Riječno kino do 29. do 31. srpnja

Kino na rijeci Korani zamišljeno je kao projekt koji bi živio tijekom cijeloga ljeta

Foginovo kupalište
Foginovo kupalište (Radio-mreznica.hr)
Više o

Karlovac

,

filmovi

,

riječno kino

,

foginovo kupalište

Na legendarnom karlovačkom Foginovom kupalištu pokreće se novi projekt kojemu je cilj oživjeti tu lokaciju te građanima ponuditi bogati filmski i kulturni program, tzv. riječno kino u okviru kojega će se od 29. do 31. srpnja prikazati nekoliko novijih filmova, piše Hina.

Kino na rijeci Korani zamišljeno je kao projekt koji bi živio tijekom cijeloga ljeta, a uz kino projekcije bi, s obzirom da ima kapacitet od 300 mjesta, poslužio kao idealna pozornica za kazališne predstave, koncerte i druge događaje, izvijestili su organizatori.

Inicijatorica projekta je Marija Ratković, studentica produkcije na Akademiji dramske umjetnosti, kojoj je to ujedno i diplomski rad, dok su organizatori tvrtka "Turbing" i Kinoklub Karlovac.

Na programu su filmovi "Dečko koji ne obećava" Sama Taylor-Wooda o ikoni rock'n'rolla Johnu Lennonu, "Pljačkaš" Benjamina Heisenberga, pobjednik posljednjeg Zagreb film festivala te "Ćaća", novi film Dalibora Matanića koji će premijeru imati na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli. Za tu projekciju najavljen je i dolazak filmske ekipe.

Prva ljetna akcija u sklopu projekta riječnog kina bit će 16. srpnja snimanje milenijske fotografije na prostoru Foginovog kupališta, koje je prošle godine registrirano i kao prvo riječno kupalište u Hrvatskoj. Sudionici fotografiranja svojim će tijelima napisati riječ 'kino'.

14.07.2011. 17:19:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh