« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
MESIĆ LAŽE?

Karamarko: POA nije izravno radila s Haagom

POA nikada nije samostalno niti direktno surađivala s Haaškim tribunalom niti je taj ili bilo koji drugi dokument predala", kazao je Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Haag

,

Tomislav Karamarko

,

poa

,

transkripti

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas da nekadašnja Protuobavještajna agencija (POA), kojoj je bio na čelu, nije samostalno i izravno surađivala s Haaškim sudom te da je POA "analizirala" vjerodostojnost transkript tzv. brijunskog sastanka, nakon čega ga je dostavila Državnom odvjetništvu RH.

"POA nikada nije samostalno niti direktno surađivala s Haaškim tribunalom niti je taj ili bilo koji drugi dokument predala", kazao je Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog izjava bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji tvrdi da on i njegov Ured nikad nisu izravno dostavili neki od tzv. Tuđmanovih transkripata te da je originalni zvučni zapis Brijunskog sastanka podrumskom Arhivu pronašla POA, čiji je ravnatelj bio Tomislav Karamarko, izuzela ga i utvrdila njegovu autentičnost, nakon čega je taj zapis predan Haaškom sudu.

22.04.2011. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh